fredag 24 september 2010

THE DALAÏ LAMA RAMA FA FA FA

http://www.myspace.com/thedalalama


Xavier, Egon, Mathieu och César, så heter dem. De fyra parisarna som stilsäkert blandar spejsade ljudeffekter, avgrunds-delay och shoegazekaos med 60tals psykadelia. Tillsammans utgör dem den osignerade kvartetten The Dalaï Lama Rama Fa Fa Fa. Klickar du dig vidare, in till bandets officiella myspacesida kommer du hitta You Make Me Crazy och fyra-minuters-hallucinationen Sun. Riktigt bra och genomarbetade låtar. Jag måste erkänna att jag är lite smått besatt i Sun. Dock lite snopet med bara två låtar, för jag vill ju höra meeeeer!!



onsdag 8 september 2010

RAGADY ANNE - FURRY

The Donnas i all ära men nog var de allra bäst som Ragady Anne. Året var 1995 och Brett, Allison, Maya och Torry var sisådär 16 år och lyssnade för mycket på band som Shonen Knife och L7. Denna pärla finns på Ragady Anne's första och sista 7" ep och är en av sex förtjusande spår.


MISS MIMI & THE MYSTICALS

http://www.myspace.com/missmimithemysticals 


Antingen älskar eller så avskyr man detta. Jag tillhör den förstnämnda kategorin eftersom jag finner detta sannerligen dråpligt. Miss Mimi & the Mysticals är en brokig skara estradörer där Miss Mimi står för sång och musik. Hon assisteras av sina trogna vapendragare som går under namnet The Mysticals. Där finner vi Danuta som bjuder på 'dancing and loving', Sladja står för 'dancing and howling' och sist men inte minst har vi Black Widow som tillför lite ' painting and killing'. Electrogruppen som låter som 'tinitus vitamines sex' har sitt ursprung i Möllevången, Malmö. Egentligen är det inte musiken i sig som är i fokus utan det är vad det sjungs om som är det viktiga. Lyssna bara på Black Hair Blue Jeans så förstår du.

söndag 5 september 2010

BERNAYS PROPAGANDA

My Personal Holiday (2010)
Moonlee Records




Postpunkdisco från Makedonien, influerad av en rad spännande saker såsom planeten jorden, anarkism, feminism, veganism, sxe, Skopje och Gang Of Four. Det kanske låter intressant? Det tyckte jag med, men skenet kan bedra. Tråkigt nog är My Personal Holiday lite utav en besvikelse. Att kaxiga Kristina Gorovska pratsjunger på makedonska och (dålig) engelska gör inte saker och ting bättre. Det gör istället att det hela låter tjatigt och lite barnsligt. Albumet är inte genomdåligt, tvärtemot! Det dyker upp en och annan morot som förser lyssnaren tillräckligt med energi för att orka lyssna vidare. VIP In Paradise, där Kristina får hjälp av gitarristen Vasko Atanasoski med sången är ett sådant exempel. En riktigt medryckande dänga som får upp mig direkt på dansgolvet. Men å andra sidan kan man ju inte leva på bara morötter. 


Bästa spår: VIP In Paradise och Koga e Dovono