torsdag 19 augusti 2010

FRANTIC SUNDAY

Sunday School EP (2009)
Luger


EP:n inleds med ett soft gitarriff i baktakt och en hi-hat som räknar in. Det hela följs därefter upp av en ganska groovy walking-bass och sedan är karusellen igång. Introspåret Get Out Of The City är en lättsmält indie-dänga och låter som indierock sig bör. Inget nytt under solen alltså.
Resterande låtar fortsätter i princip samma stil. Det är okomplicerat, fartfyllt men tyvärr ganska tråkigt. Tankarna vandrar åt New Yorkbandet Elefant. Tredje spåret (An Ocean Within) låter först som en dålig kopia av Jets megahit Are You Gonns Be My Girl men man inser snabbt att det faktiskt inte är så, det är bara introt som är snarlikt.
Sångaren Tomas Karlsson har en ren och klar stämma som bitvis kan te sig gnällig. Texterna känns inte speciellt trovärdiga utan man får känslan av att de kommit till som hastigast då bandet redan stod i studion, redo att spela in och plötsligt insåg att, ajdå, det saknas visst en massa text här, skriv nått fort!
Man hör att Frantic Sunday vill att publiken ska ha det roligt under deras spelningar och musiken lämpar sig visserligen väldigt bra som livemusik. Men på skiva faller musiken bara väldigt, väldigt platt.


Bästa spår: Get Out Of The City
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar